Echtpaar De Kort-Siermans uit Strijen viert diamanten jubileum

122
Foto Arie de Kievit

Het was vandaag 60 jaar geleden dat meneer J.A. de Kort (82) en mevrouw J.A.M. de Kort-Siermans (80) uit Strijen elkaar het jawoord gaven. Wethouder Paul Boogaard ging vanochtend langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.  

Jan is geboren in Maastricht en heeft ook in Groningen, Haarlem en Rotterdam gewoond. Joke is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Ze leerden elkaar kennen voor de rooms-katholieke Kruisvindingkerk op de Breeweg in Rotterdam-Zuid. Nadat zij bij hem achterop de motor stapte, zijn ze nooit meer uit elkaar gegaan. Na hun huwelijk verhuisden ze naar het Noordereiland in Rotterdam. Sinds 1994 woont het echtpaar met veel plezier in Strijen. Het echtpaar heeft 1 zoon en 2 kleinkinderen (kleinzoon en kleindochter).

Meneer heeft bij verschillende garagebedrijven gewerkt, waaronder 25 jaar bij Citroën-dealer Van Splunder. Mevrouw werkte eerst in de bejaardenzorg en daarna 25 jaar bij C&A.  

 

Sportief echtpaar 

Ze hielden van kamperen, verbouwen en bouwen, waaronder een vakantiehuis in Brabant. Ook hebben ze lange tijd evenementen op campings en bij voetbalverenigingen georganiseerd. Verder sporten ze graag: vroeger was dat tennis en voetbal en nu is dat zwemmen en fietsen.

Hun geheim van een goed huwelijk? Eerlijk zijn tegen elkaar en elkaar vrijlaten en toch heel veel samendoen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.