De Pistache hype bij De Notenshop

23

Pistache is dé smaak van het moment. Naast de ‘gewone’ nootjes die we allemaal kennen, is pistache ook niet meer weg te denken in verschillende gerechten. Pistache ijs, pistache taart, pistache in de koffie. Je kunt het zo gek niet bedenken. Hoewel deze kleine rakkers al heel lang bestaan, zijn ze op dit moment populairder dan ooit. Meer weten over deze hype? Lees dan snel verder!

Pistachenoten groeien als clusters aan een kleine woestijnplant. Zodra de vruchten rijp zijn, verandert de kleur van de schillen van groen naar geel. Hierna splitten de vruchten met een luide ‘plop’ open. De pistachenoten zelf zijn rijp wanneer ze groen en paars van kleur zijn.

De groen/paarse nootjes zijn geroosterd, ongeroosterd, gezout en ongezout verkrijgbaar bij De Notenshop. De gezondste variant is ongeroosterd en ongezout. Ga je toch liever voor geroosterde pistachenoten? Ook dat is een prima keuze. Er gaan wat vitaminen en mineralen verloren door het roosteren, maar de gezonde vetten blijven aanwezig. Pistachenoten zijn daarnaast rijk aan eiwitten, perfect dus voor spierherstel en spieropbouw!

Wil je niet te veel nootjes eten? Het pellen van de schil zorgt ervoor dat je langer bezig eet en daardoor minder eet. Wil je het jezelf het toch nog makkelijker maken? Bestel dan gepelde pistachenoten. Lekker om zo op te eten of om te verwerken door een gerecht. Neem een kijkje op de website van De Notenshop en bestel jouw favoriet!

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.