Onthoofd damhert gevonden langs slootkant bij Strijen: Actievoerders Team Damherten Hoeksche Waard in shock

8
Het verschrikkelijke beeld - Foto PR

In de polder bij Strijen heeft een boer maandagmiddag een gruwelijke vondst gedaan. Langs de slootkant trof hij een onthoofd damhert aan. Deze ontdekking heeft diepe verontwaardiging veroorzaakt onder de lokale gemeenschap en natuurbeschermers die al geruime tijd opkomen voor de damherten in de Hoeksche Waard. De dieren staan al langer onder druk, nadat de provincie Zuid-Holland het besluit nam om te streven naar een nulstand, wat betekent dat alle damherten zouden moeten verdwijnen uit het gebied.

Ray de Boon, de woordvoerder van Team Damherten Hoeksche Waard, was zwaar aangeslagen door het nieuws. “Ik was echt in shock en schreeuwde het uit van verdriet,” vertelt hij. Ray is bekend met alle damherten in de regio en wist meteen dat het ging om een van de oudste bokken. “Dit was het dier met het grootste gewei, we noemden hem ‘de grote man’.”

De politie heeft bevestigd dat het lichaam van het damhert maandag is gevonden, en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid doet op dit moment onderzoek naar de gruwelijke vondst.

Dit Damhert is onthoofd – Foto Ray de Boon

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.