De dag van de cheesecake bij de Notenshop

34

30 juli is het nationale cheesecakedag! Deze dag is speciaal ingesteld voor alle liefhebbers van dit heerlijke dessert. Benieuwd naar hoe je zo’n cake maakt? De Notenshop heeft in haar assortiment een heerlijke cheesecakemix, die geschikt is voor het bereiden van een zelfgemaakte cheesecake. Lees snel verder voor de bereiding!

Cheesecakedag is een jaarlijks evenement om de lekkerste en meest smaakvolle cheesecake te vieren. Sinds 1960 wordt cheesecakedag elk jaar op 30 juli gevierd. Voor echte fans is dit één van de leukste dagen van het jaar. Je eigen cheesecake maken? Dat kan met de cheesecakemix van de Notenshop. Meng de ingrediënten en geniet binnen mum van tijd van een heerlijke cheesecake zoals je hem nog nooit gegeten hebt!

Benodigdheden: 200 gram cheesecakemix, 320 gram roomkaas, 4 eieren, 200 ml water, 75 gram slagroom, 150 gram bastognekoeken (of mini speculaas) en 60 gram roomboter.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 110°C onder- en bovenwarmte of heteluchtoven 100°C.
  2. Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  3. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  4. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine.
  5. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan. Dit kan met de bolle kant van een lepel, maar gaat nog gemakkelijker met een glas.
  6. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven.
  7. Meng de roomkaas, slagroom met de cheesecakemix en de eieren tot een gladde massa.
  8. Voeg het water in gedeeltes toe, spatel regelmatig ook even over de bodem van de mengkom.
  9. Verdeel de mix over de bodem van de springvorm en bak de cheesecake in ca. 100 minuten gaar.

Genieten maar!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.